PUTIIKIN TARINA

Minulla olisi sinulle yksi tarina kerrottavana. Mikäli sallinet minun jatkaa tarinani loppuun saakka, esittelen itseni myöhemmin.

Tarinamme alkaa jälleen kerran eräästä kahvipöydästä. Tuo samainen pöytä on nähnyt ja kuullut monta naurun pyrähdystä, idean syntymistä, vakavia keskustelutuokioita ja muutamia kyyneleitäkin.

Tuon pöydän ympärillä syntyi kolme vuotta sitten päätös perheyrityksestä nimeltään Ecokoti. Harvinaisen lämpimänä syksyisenä iltapäivänä allekirjoitettiin sopimukset, ja kilistettiin yhteisen unelman toteutumiselle.

Kaksi sukupolvea olivat yhdistäneet voimansa ja haaveensa. Mistä tämä nelikko sitten haaveili?

Puhtaammasta luonnosta, paremmasta ja kestävämmästä tulevaisuudesta, turvallisesta ja myrkyttömästä kodista.

Nelikkoa on alusta asti ajautunut johtamaan perheenpää, vahvasieluinen yrittäjäkonkari Mira, sekä hänen rakas puolisonsa Kari, joka paljastui yrityksen edetessä varsinaiseksi neron perikuvaksi. Kaikki tuoteperheen tuotteet saivat alkunsa noista vahvoista käsistä, joilla hän perhettä pitelee myös tiukan paikan tullen.

Sisarkaksikko Oona ja Salla toivat porukkaan mausteeksi ehtymättömän rakkauden työtä, ja perhettä kohtaan. Oonan ATK-taidot, sekä sanoin kuvaamaton inspiraatio ja luovuus, pääsivät uusiin ulottuvuuksiin verkkokauppaa tehdessään.

Salla taas päätti tuoda arkistoihinsa piilotetut helmet, tarinat päivänvaloon. Onnellisuuden loistaessa silmissään, ryhtyi hän pukemaan sanoiksi sitä kaikkea, mitä nelikon työpäiviin mahtuu, ja mitä kaikkia suuria salaisuuksia nuo neljä päätä kätkevät sisälleen.

Tänä päivänä jo yli 3000 perhettä ympäri Suomen käyttää omassa kodissaan Ecokoti® pesuaineita.

Unelma siis kasvoi yli tuon kahvipöydän ja pesuainetehdas kohosi keskelle Savon sydämeen, Varkauteen. Ecokoti® on vakiintunut vahvasti myrkyttömien pesuaineiden brändiksi, ja pitää unelmastaan edelleen tiukasti kiinni...

...Mutta kuten minulla on tapana sanoa, tämä tarina on vasta alussa.

Miralla ja Oonalla on ollut myös toinen unelma, oma pieni putiikki. Uskallatkin varmaan jo arvata, että tuon kahvipöydän ääressä käydyt keskustelut eivät jää vain puheeksi.

Eräänä aamuna Oona istui tavalliseen tapaan pöydän ääressä, aloitellen uutta työpäivää. Kahvia rauhallisesti siemaillessaan, hänen kätensä hakeutuivat väkisin kynän ja paperin luokse. Kuin tahtomattaan, käsi alkoi tanssahdella paperin päällä kevyesti.

Siinä aamuhämärän hennon hunnun alla ja kahvintuoksun täyttäessä huoneen, oli hän piirtänyt putiikille logon. Paperiin katsoessa, ei jäänyt mitään epäselvää mikä olisi seuraava projekti.

Second Hand putiikki, täältä tullaan.

Koska nelikko ei koskaan ole tyytynyt kulkemaan sieltä, missä aita on matalin, halusi Oona ja Mira putiikistaan jotain hieman erilaista, heidän unelmiensa täyttymyksen.

Pesuaineiden valmistus on jo kaikille heille tuttua ja sille tarvittiinkin luonnollinen jatkumo. Tarkoin mietittyjä ideoita kun ei halua heittää hukkaankaan, ne laitetaan kiertämään, annetaan niille uusi elämä...

Syntyi toisenlainen vaatekauppa, jossa annetaan laadukkaille vaatteille vielä uusi mahdollisuus kokea jotain uutta ja jännittävää. Et kai ole luullut, että vaatteen elinkaari päättyy yhteen kesään?

Yhdistämällä vaatteiden kierrätyksen ja myrkyttömät pesuaineet saman pienen putiikin katon alle, kauan elänyt unelma kasvaa vaan entisestään. Unelma puhtaasta luonnosta ja kestävästä arjesta.

Vaikka putiikki onkin Miran ja Oonan unelma, ei nelikon toinen puolisko ole kadonnut. Kari ja Salla tukevat unelmaa ja auttavat sen rakentamisessa. Niin kuin perheessä kuuluukin tehdä.

Puhun tässä vaiheessa koko nelikon puolesta kertoessani, kuinka iloinen olen tarjotessani tätä mahdollisuutta sinulle.

Second Hand -putiikki on täyden palvelun myyntipaikka. Sinun ei tarvitse tehdä mitään muuta, kuin siivota vaatekaappisi ja tuoda aarteesi myyntiin. Kaikki aikuisten paidat, takit, housut, mekot, kengät, hatut, laukut...

...Lupaan, että jokainen saa täydellisen uuden kodin jonkun onnekkaan luona.

Lupauksista puheenollen, tässä vaiheessa minun tulisi kaiketi esittäytyä, sillä lähenemme loppua.

Olen nyt jo reilu kolmivuotias Haave, Unelma. Sain alkuni tuon nelikon voimakkaasta tahdosta, uskalluksesta unelmoida, rakkaudesta perheeseen, ihmisiin, luontoon, eläimiin.

Olet saattanut tavata minut jo ennenkin, tarinani alkupuoliskolla. Mikäli et tiedä yhtään mistä puhun, voit käydä asian korjaamassa tätä kautta.

Olen etuoikeutettu kertomaan tämän perheen tarinaa yhä uudestaan, enkä uskalla vieläkään sanoa, että tämä olisi viimeinen tarinani.

Tervetuloa antamaan vaatteillesi mahdollisuus uuteen elämään, sekä mahdollisesti nappaamaan itsellesi mukaan pieni pala tätä unelmaa.